Hugh JOHNSON, Robert PARKER, Jancis ROBINSON, Allen MEADOWS, etc... Are excellent Wine reviews.
Hugh Johnson, Robert Parker, Jancis Robinson, Allen Meadows, etc... sont d'excellents critiques en vins.
For me, Hugh JOHNSON is a little above...
Pour moi, Hugh Johnson est un peu au dessus...
But there is a major problem:
If you want to judge a wine, you must give it 2 notes and indicate when to drink it, with food or without food, or in the 2 possible cases.
Mais il existe un problème majeur: Si l'on veut juger un vin, on doit donner 2 notes et indiquer quand le boire, en mangeant ou sans manger, ou si possible avec ou sans.
Robert PARKER notes some wines to more than 90 which are undrinkable with the majority of dishes, but delicious wines...
Spanish, Portuguese, New World Wines, etc...
Par exemple, Robert PARKER note certains vins à plus de 90 sur 100 qui sont imbuvables avec la majorité des plats, mais délicieux à goûter. Espagnols, Portugais, Nouveau monde, etc...
A very easily understood example:
A very good Châteauneuf du Pape, one of the best wine of the world, very well noted, will be incompatible with many fine and subtle dishes! Many French people who have the wine culture understand it, but it is very difficult to understand for a Vietnamese consumer for example! This is why in 2016 the majority of Vietnamese restaurants offer a poor choice of wines to consumers, heavy wines, too aromatic, etc.
Un exemple facile à comprendre : Un très bon Châteauneuf du Pape, un des meilleurs vin du monde, très bien noté, sera incompatible avec certains plats fins et subtils! Beaucoup de français qui ont la culture du vin comprennent cela, mais c'est très difficile à comprendre par un consommateur Vietnamien par exemple! C'est la raison pourquoi en 2016 la majorité des consommateurs vietnamiens offrent un pauvre choix en vins aux consommateurs, vins lourds, trop aromatiques, etc...