Fighting Gourmet Mediocrity

We must defend "Good products", healthy products and the "Art of Well cooking" them. Each people from each countries has its culture, its habits, its tastes, its methods, its specialties, its specific products... We must respect our differences: Learning "from the other" is always very enriching. Globalization brings "Good and Bad", often mediocrity in Gastronomy. This is evident in the Wine World! For example when large global groups are spreading a single false thought to new wine consumers: It is a moral duty to spread the truth and educate consumers.

A 62a, ma carrière est faite comme l'on dit... Né au sein d'une famille de gastronomes, fils d'une cuisinière, j'ai eu le bonheur de côtoyer certains des meilleurs Chefs du monde, les meilleurs producteurs, visiter et séjourner dans des endroits d'exceptions de par le monde. Ce long cumul d'expériences facilite ma motivation première, celle de promouvoir une gastronomie de qualité, du bon sandwich au divin repas signé Michel Guerard. Promouvoir des PME me motive comme jamais... La mondialisation a été le prétexte à l'uniformisation du vin sur nos tables, souvent avec la complicité affichée de grandes "maisons" françaises qui produisent ailleurs, détruisant ainsi l'avenir de nos "petits" producteurs et "petites" appellations dans les gammes de vins à moins de 5.-€, où il existe pourtant tant de bons vins! Les services commerciaux de ces sociétés françaises prétendent que les vins sur-maturés, sans acidité, forts en alcool et sucres sont adaptés aux repas! Ils prétendent que les vignobles de ces chauds pays sans saisons et aux vignes irriguées donnent des vins équilibrés! Il faut combattre ces mensonges commerciaux qui tirent les nouveaux consommateurs asiatiques vers la médiocrité gastronomique... Je m'y emploie à ma petite échelle.

8.18.2016

Welcome ! Bienvenue ! Willkommen ! Benvenuto ! Bienvenida ! Hoan nghênh ! ยินดีต้อนรับ ! 欢迎 ! 歓迎 !


Son of excellent French cook, my Mom; Since my childhood I was interested in cooking. From age 13 I attended grape harvest, winemaking, grape growing... During my life I have traveled around the world, as Airlines Cie advisor, create in Alsace (France) one of the most famous Cellar in France, managed and led during 10 years the renowned "Wine Tasting European School" near Basel; Than I was invited in kitchen as a collaborator and observer by several ***Michelin Chefs (J. PIC, P.BOCUSE, B. LOISEAU, P.HAEBERLIN...) I met the best producers in the World for wines, ham, meat, game meat, poultry, seafood, truffle, mushrooms, pasta, oils, herbs, spices, vegetables, cereals, fruits, vinegars, sauces, creams, cheese, breads, pastries, liquors... All that is drunk and eaten am interested ! I was lucky enough to reside in the best places in the world, happy to have met so many passionate people, artisans, winemakers, farmers, Chefs, and also managers and reputed marketing experts in Gastronomy to optimize the business in the way of perfection.



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